Sharing My Not-That-Smokey kind of FOTD :)

2:42 AM

Hi hi everyone!!
Sehubungan dengan judulnya, hari ini gue mau posting FOTD ala ala instagrammer disini! :D

Bukan dandanan serius-serius gimana kok.. Just a simple smokey sekalian main-main sama new eyeshadow palette :D


Karena gue lagi ga dandan for special event, so this is the wearable look for daily,
cuma bedanya kali ini pake scott (gimana sih cara nulisnya?) just to open up my eyes.

Untuk makeup hari ini, gue lebih nonjolin mata, warnanya cukup intens yah kalau biasa gue selalu pakai bright shadow di inner corner dan gelap di outer, kali ini gue pakai semua warna berat.
No silver / white / gold and such eye shadow.
But play it soft di bulu mata yah since this is, again, not a party or something makeup. No mascara added, cuma falsies yang bulunya paling natural. And also no eyeliner di lower lash, I only use eyeshadow as a liner dari outer sampai ke tengah mata.




And for other part, I keep it soft. Including eyebrow. I'm not using any eyebrow pencil ataupun browcara.

Gue juga cuma blush sedikit di area pipi, dan lebih nonjolin shading, dengan harapan bisa ngurangin beberapa kilos gitu, and shading kali ini fokusnya di hidung dan tulang pipi. Ga ada shading di forehead and just a little (bener-bener sedikit) di rahang.

And about the lips? Nothing serious. No lip liner, no special lip re-shaping, cuma perpaduan warna pink dan nude (mix them before apply ke bibir. I mix them with my Beauty Goods Mixing Palette, check out our products only on Instagram @BeautyGoodsID) and no lip gloss used karena lipsticknya uda ada shine effect.



Well that's all for my FOTD, and here's the product details :

- Face :
Make Up For Ever - HD Primer #2
Make Up For Ever - HD Foundation #140
Make Up For Ever - Duo Mat Powder Foundation
Make Up For Ever - Velvet Finish Compact Powder
Coastal Scent - Eclipse Palette

- Contour & Highlight :
Contour using Max Factor Miracle Touch Foundation #85 - Caramel & Sephora Bronzing Powder #2 - Medium
Highlight using Coastal Scent - Eclipse Palette

- Eyes :
NYX Eyeshadow Base #ESB02 - Pearl.
Urban Decay Vice 2 Palette -> #Madness, #Prank, and #Smokeout. Using #Dope for browbone highlight.
Taiwan Roll Scott (No brand).
No brand China Falsies.
YSL Dessin Du Regard Eye Pencil #1 - Velvet Black (apply using Mufe Gel Liner Brush #2S)
Shu Uemura S Lash Curler for inner corner lash curling.

- Brow :
Urban Decay Naked Palette #Buck and #Hustle.

- Lip :
YSL Rouge Volupte #08 -  Kissable Rose
MAC Cremesheen #Creme D'Nude
Ps. Mixing both before application using Beauty Goods Mixing Palette (Instagram @BeautygoodsID).

- Hair using Beauphoria Hair Curler in Round size (32mm) but forgot to take pic hihi..

And.. That's all for today!

Products used

So..! See you on my next post and have a nice day ;)






Bosen nunggu. Selfie aje lah.
Don't forget to follow my social media's account. Twitter & Instagram both @Wholovesvanilla.
Babay! :D

You Might Also Like

1 comments